Boterkoek

Het heeft wat moeite gekost om deze boterkoek goed te krijgen. De eerste keer gebruikte ik een springvorm waar alle boter doorheen droop. De tweede keer gebruikte ik kleine vormpjes waardoor de koekjes erg droog werden (zie foto). Uiteindelijk heb ik een silicone bakvorm gekocht en was de koek goed gelukt. Lekker vet en zoet maar wel leuk voor een visite. Recept komt uit het blaadje van de NCV.

Ingrediƫnten:
1 citroen
150 gram witte basterdsuiker
175 gram roomboter
200 gram bloem (Doves Farm)
Mespunt zout
1 tl fiberhusk
1 eidooier
1 el koffiemelk

Verwarm de oven voor op 160 graden. Gebruik een ronde siliconenvorm van 20 cm doorsnee.
Rasp de helft van de citroen schil boven een kom. Voeg suiker, roomboter, bloem, zout en eidooier toe in dezelfde kom. Kneed met de mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Druk het deeg uit in de vorm. Bestrijk het deeg met de koffiemelk. Bak de koek in het midden van de oven in 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de koek helemaal afkoelen voor je gaat snijden. Even geduld!

20130703-215004.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *