Chocoladetaart met hazelnoten

  • 200 gram pure chocolade
  • 75 ml melk
  • 175 gram zachte roomboter
  • 175 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 175 gram gemalen hazelnoten
  • 50 gram glutenvrije bloem (Schar mehl)
  • 5 eieren gesplitst

Glazuur:

  • 100 gram melkchocolade
  • 15 gram boter

Vet een ronde bakvorm met een doornsnee van 20 cm in en bekleed met met bakpapier. Smelt de chocolade onder af en toe roeren in de melk tot een gladde saus.

Giet de chocoladesaus in een mengkom en voeg boter, suiker, gemalen noten, bloem en eidooiers toe. Roer alles goed tot een glad beslag.

Klop de eiwitten in een schone kom lobbig. Spatel met een lepel een kwart van het eiwit door het chocoladebeslag. Spatel daarna de rest van de eiwitten door het beslag.

Doe het beslag in de bakvormen strijk het oppervlak glad. Bak de taart 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180*c. Tot hij bovenop net stevig aanvoelt. Laat de taart afkoelen in de vorm. Stort hem daarna.

Om de taart te versieren smelt u de chocolade met de boter. Smeer deze chocolade op de taart. Laat de chocoladelaag hard worden.

Bron: boek, Glutenvrij koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *