Ovenfrittata met wintergroente

Deze fritatta was heerlijk zoet en viel zeer in de smaak bij de kids. Helemaal glutenvrij en lactosevrij. In plaats van wortel (allergie) heb ik pompoen gebruikt. De groenten moesten best lang in de oven voor ze gaar waren. Maar zeker de moeite waard!

Ingredi├źnten

2 zoete aardappelen
6 el zonnebloemolie
250 g gekookte bieten
1 bakje Italiaanse kruiden
8 eieren
2 uien
250 g pompoen
4 vastkokende aardappelen

Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Schil de pompoen, bieten, zoete aardappelen en aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de uien in partjes. Ris de blaadjes van de takjes Italiaanse kruiden, snijd fijn en schep om met de olie.
Doe de groenten en aardappelen in de ovenschaal en schep om met de kruidenolie. Bestrooi royaal met peper en eventueel zout. Bak de groenten en aardappelen ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Klop de eieren los met peper en eventueel zout. Neem de schaal uit de oven, laat de oven aan staan. Schep de groenten om en schenk het ei erover. Zet de schaal terug in de oven en bak de frittata nog ca. 15 min. totdat het ei net gestold is.

20140107-215425.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *