Stracciatellataart met espressosaus

  • 1 liter straciatella ijs
  • 150 gram roomboter
  • 2 el vloeibare honing
  • 200 gram Liga eerste stap koeken
  • 1 tablet chocolade extra puur 72%, fijngehakt
  • 100 ml hete espressokoffie
  • 1 el cacaopoeder
  • springvorm (doorsnede 24 cm)
  • bakpapier

Haal het ijs uit de vriezer. Bedek de bodem van de vorm met bakpapier. Smelt 100 gram boter met de honing in een steelpan. Maal de biscuit fijn en voeg toe. Bedek de bodem van de vorm met het mengsel. Zet de bodem ca. 10 minuten in de v

riezer. Snijd of breek de bitterkoekjes in stukjes. Bedek de bodem van de vorm met de helft van het ijs. Verdeel de koekjes erover en bedek met de rest van het ijs. Zet ca. 40 minuten in de vriezer.

Doe de rest van de boter en de chocolade in een kom. Schenk de koffie erover en roer tot een gladde saus. Neem de taart uit de vriezer. Bestrooi met het cacaopoeder. Snijd in
punten. Serveer met de saus.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *