Torta di maïs

.Torta di maïs

  • Ingrediënten:
    300 gram maïsmeel
    300 gram suiker
    2 zakjes anijssuiker (de Ruiter)
    500 ml lactosevrije melk houdbaar (Campina)
    100 ml zonnebloemolie
    1 el plantaardige boter
    1 el bakpoeder
    1 vanillestokje
    Snufje zout
    Poedersuiker om te bestrooien20131028-121457.jpg

Vet een bakblik of springvorm in met boter of olie. Bestuif met glutenvrije bloem en beleg de bodem met bakpapier.
Meng maïsmeel, suiker, anijssuiker, melk, olie en boter in een pan op middelhoog vuur onder voortdurend kloppen. Na ongeveer 10 minuten moet de massa loskomen van de pan. Kook nog eens drie minuten, haal de pan van het vuur en laat helemaal afkoelen. Ik was niet zo geduldig en heb het in een ovenschaal in de vriezer gezet. Daarna halflauw verwerkt.
Klop de eidooiers licht op en voeg toe aan het afgekoelde beslag samen met het bakpoeder en het merg van het vanillestokje. Klop stevig om lucht in het beslag te krijgen.
Klop in een aparte kom de eiwitten met het zout op tot stijve pieken. Vouw voorzichtig een derde van de eiwitten door het beslag tot het goed is opgenomen en voeg dan de rest van de eiwitten toe.
Giet het beslag in het bakblik en strijk glad met de spatel. Bak 45 minuten op 180 graden of tot een sateprikker er schoon uitkomt. Laat afkoelen en haal uit de vorm. Bestuif met poedersuiker en serveer.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *