Favoriete recept

Onlangs ben ik gevraagd voor een interview in het online tijdschrift de Lijfstijl. Ook daar vroegen ze naar mijn favo recept. Altijd is het moeilijk kiezen tussen risotto, curry of pasta. Maar wat ik echt heerlijk vindt om te maken is deze pizza met een salade er bij. Op de pizza kun je natuurlijk eindeloos variëren en met zo’n frisse salade er bij is het ook nog eens heel verantwoord!

Voor 1 volwassene en 2 kinderen

1 kop zelfrijzend bakmeel (Doves Farm via ruttmans.nl)
1/2 kop lauw water
1/2 blikje tomatenblokjes
Basilicum
Bol buffelmozzarella
Stukje pecorino
Bakje cherrytomaatjes
1/4 rode peper
Zakje rucola
Halve citroen
Olijfolie
Peper
Zout
Rode wijn azijn
1 teen knoflook

Doe het meel met het water in de keukenmachine en mix het met de deeghaken een paar minuten. Strooi wat bloem op je aanrechtblad en je handen. Pak het deeg in je handen en maak er een bal van. Rol het op het aanrecht uit met een deegroller. Zet een grote pan op hoog vuur en besprenkel met olijfolie. Leg de pizza in de pan, lukt dit niet in een geheel maak dan weer een bol en druk het uit in de pan. Ondertussen doe je de tomatenblokjes, handje basilicum, halve teen en knoflook in de keukenmachine en hak fijn tot een saus. Schenk de saus op de pizza bodem. Trek de mozzarella in stukken en verdeel over de pizza. Bestrooi met versgeraspte pecorino. Leg er een paar gehalveerde cherrytomaatjes op.
Laat 5 minuutjes staan op laag vuur. Zet dan de pan (moet ovenbestendig zijn) nog 5 minuten onder de hete grill. Maak een salade van de rest van de cherrytomaatjes. Knijp ze fijn in een schaal. Snij de peper in fijne reepjes. Voeg een halve teen knoflook toe. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met olijfolie en rode wijn azijn. Scheur er wat basilicumblaadjes overheen.
Maak de rucola aan met citroensap, olijfolie en peper en zout. Serveer met de pizza.

20131102-162331.jpg

4 gedachten over “Favoriete recept

  1. Dat klinkt als helemaal niet moeilijk en toch lekker! Mijn pizza is tot nu toe nog niet naar tevredenheid gelukt, dus ik ga jouw recept maar eens proberen. Thanx!

  2. Pingback: Glutenvrije blogweek: mijn favoriete recept | Meer dan glutenvrij

  3. Pizza’s mislukken meestal bij mij. Ik heb altijd ruzie met het deeg, het plakt overal aan vast, er vallen gaten in, het is te nat of te droog… Alleen pizza van BKB-deeg gaat perfect.
    – Manlief kan overigens wel een goede, glutenvrije pizza maken! –

    Ik ga dit recept uitdraaien, kijken of dit wel lukt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *