Welk product ik mis…

Dag twee van de glutenvrije blogweek. Over de vraag wat ik het meeste mis hoef ik niet lang na te denken: brood! Een heerlijke donkerbruine boterham met kaas waarop je een paar uur kan teren terwijl je werkt. Of wat dacht je van een knapperige ciabatta met gegrilde groenten en pesto op een terrasje tijdens het shoppen. En de hemel op aarde vindt ik een roomboter croissantje met brie en een baquette Paturain oppeuzelen in het zonnetje op een wiebelige campingstoel à la douce France.
Glutenvrij brood ziet er soms heel smakelijk uit maar smaakt vaak muffig of zelfs plastic-achtig. Versgebakken glutenvrij brood, net uit de oven is soms goed te nassen maar de volgende dag blijft het onherroepelijk halverwege je keel hangen. Na veel proberen heb ik een goede broodmix gevonden die je in de broodbakmachine gooit en na drie uur als een prima brood er uit komt. Het is Rimboe broodmix van Le Poole, het brood snijden we met een kleine snijmachine en dan lijkt het bijna echt brood. Bijna, want de herinnering aan die heerlijke gluutjes zal ik nooit vergeten. Dus gun ik mezelf eens per week als ik de boodschappen haal even met mijn neus langs de verse croissantjes op de broodafdeling te gaan.

2 gedachten over “Welk product ik mis…

  1. Ooohh… zo herkenbaar. Het water loopt me in de mond! Wie o wie lukt het om knapperig, niet droog, heerlijk brood te maken waar je van blijft eten?

  2. Tsja, die croissantjes… snik 😉 haha!
    Brood zelf mis ik gek genoeg niet eens. Ik had vroeger al een enorme afkeer van brood! Ik at het nauwelijks, kon het echt niet door m’n keel krijgen. Misschien is dat toch al tijden een teken van m’n lichaam geweest. Gek dat ik geen afkeer had van pasta, pannenkoeken of andere glutenbommetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *