Bietensalade
- Ingrediënten
- 10 blaadjes basilicum
4 el extra vierge olijfolie
500 g gekookte bieten
150 g zachte geitenkaas
50 g pistachenoten
1 tl grof zeezout
2 handsinaasappels
2 el balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bietjes, snijd ze in partjes en doe ze in de grote ovenschaal. Besprenkel de bietjes met de olie en bestrooi met het zout. Rooster ca. 20 min. in de oven. Doe de pistachenoten in de kleine ovenschaal en rooster 8 min. in de oven naast de bietjes. Neem de noten uit de oven en laat afkoelen op een bord. Neem de bietjes uit de oven, schep op een platte schaal en laat iets afkoelen. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat u het vruchtvlees er gemakkelijk met uw mes tussenuit kunt wippen. Verdeel de sinaasappelpartjes over de bietjes en verkruimel de kaas erover. Besprenkel de salade met de balsamicoazijn en bestrooi met de pistachenoten. Verdeel de basilicumblaadjes over de salade.
Salade van kikkererwten in yoghurt
- Ingrediënten:
250 ml (geiten) yoghurt
75 gram rode en groene paprika in stukjes
Halve komkommer, ontdaan van pitjes en in stukjes
2 gehakte lente-uitjes
265 gram uitgelekte kikkererwten uit blik
1 tl chilipoeder
1 tl komijn
1 teentje knoflook, fijngehakt
Zout en versgemalen peper
2 el verse munt
2 el verse koriander
Roer de chilipoeder, knoflook, komijn, peper en zout goed door de yoghurt. Schep daarna alle andere ingrediënten door dit mengsel maar hou wat verse koriander over voor de garnering.