Vegetarische hoofdgerechten

Amaranthburgers

  • IngrediĆ«nten:
    120 ml ongekookte amaranth
    1 middelgrote zoete aardappel20130113-203430.jpg
    180 ml witte bonen (potje)
    1 teentje knoflook
    2 sjalotjes
    2 el olijfolie
    Zout en peper
    4 takjes platte peterselie
    10 sprieten bieslook
    2 el tapiocameel
    100 ml havermout glutenvrij of glutenvrij broodkruim

Kook de amaranth volgens de aanwijzing op de verpakking en laat goed uitlekken. Rasp de zoete aardappel. Snijd de sjalotjes, knoflook, peterselie en bieslook fijn. Doe dit met de witte bonen en de havermout in een kom en meng tot er een samenhangende massa ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Als het mengsel te nat is kun je wat meel en havermout toevoegen. Maak een bal van het mengsel en leg een half uur in de koelkast tot het goed stevig aanvoelt.
Maak er zes ballen van en druk deze plat in een hete pan met een flinke scheut olie. Bak de burgers in vijf minuten per kant tot ze goudbruin zijn.