Snacks

Risottoburgers

  • Ingrediënten:
    restje risotto
    Bloem (Doves Farm)
    Ei, geklutst20121002-203010.jpg
    Paneermeel, glutenvrij van Schaer

Maak met je handen platte burgertjes van de risotto, dit gaat het makkelijkst als het net uit de koelkast komt. Maak drie bordjes, 1 met bloem, 1 met ei en 1 met paneermeel. Haal de burgers eerst door de bloem, vervolgens het ei en tenslotte de paneermeel. Bak de burgers in een koekenpan met een beetje boter aan beide kanten bruin en knapperig.

Kaaskroketjes met chips

Ingrediënten:
Voor 3 personen

2 zoete aardappels (bataaten)
4 aardappels ongeschild
4 el mayonaise
3 sprieten bieslook
4 blaadjes basilicum20111101-210617.jpg
1 teen knoflook
125 gram oude kaas (half restjes, half manchego)
50 gram wit brood ( schaer toast brood)
10 sprieten bieslook
1 tl paprikapoeder
2 eiwitten

Rasp de kaas in je keukenmachine, maal het brood en meng met kaas, bieslook en paprikapoeder. Klop de eiwitten stijf en meng dit voorzichtig met het broodkruim. Vorm balletjes ter grootte van een walnoot. Zet ze een half uur in de koelkast. Verwarm een liter zonnebloemolie in een wok. Bak hierin de kroketjes in 3 minuten bruin. Halverwege omkeren!
Serveer met de mayonaise gemend met de knoflook en kruiden.

Snij de aardappel in flinterdunne plakjes en frituur kort.