Groenten

Courgette spaghetti

Lekker simpel bijgerecht wat leuk staat bij onder andere spaghetti. Snijd met een julienne snijder hele dunne sliertjes van een courgette. Bak dit kort aan in een beetje olijfolie en een teentje knoflook. Bestrooi met peper en zout!

 

Geroosterde pompoen en witlof

Ingrediënten:
Voor twee personen20111024-194753.jpg

  • Halve pompoen
    1 stronk witlof
    1 ui
    Handje pijnboompitten
    1 el karwijzaad
    1 tl Chilipeper
    Olie

Snij de pompoen in schijven van een halve cm dik. Snij de ui in grove stukken en de witlof in lange kwarten (verwijder de harde kern).
Doe de groente in een ovenschaal. Druppel er ruim olie over en bestrooi met de kruiden en pijnboompitten. Zet het geheel 20 minuten onder de grill en roer regelmatig om.

Gevulde courgettebloemen

  • Ingrediënten:
    20130829-194500.jpg4 courgette bloemen                                        1/2 bol mozzarella (in kleine blokjes)
  • 2 el ricotta
    Verse kruiden (basilicum, bieslook, tijm)
    Peper en zout
    1 ei
    Glutenvrije bloem (Doves farm)

Meng de gehakte kruiden en peper en zout door de twee kaassoorten. Vouw de bloemen open en haal de stamper er uit. Vul met het kaasmengsel. Vouw de blaadjes weer dicht met een lichte draai van de uiteinden. Haal de bloem door het geklutste ei en dan door de bloem. Bak in olijfolie en keer regelmatig om. Gelijk opeten!