Risotto met portobello en blauwe kaas
Ingrediënten:
200 gram risottorijst
1 ui
1 liter bouillon
2 portobello’s
5 champignons
100 gram blauwe kaas (let op of het glutenvrij is!)
100 gram rucola
Snij de ui in kleine stukjes en fruit hem in de pan. Doe de risotto erbij en roer een paar keer om. Snij de paddenstoelen in grove stukken en bak even mee. Gooi er een flinke scheut bouillon bij en roer om. Laat pruttelen tot het water is opgenomen, niet aan laten branden! Voeg elke keer een scheut bouillon er bij tot de rijst na ongeveer 20 minuten gaar is. Serveer op een bord met rucola en brokkel de blauwe kaas erover
Indiase curry met papadums
-1 bakje quorn stukjes en des
-Halve courgette
-1 ui
-5 worteltjes
-2 eieren
-6 eetlepels glutenvrije bloem (doves farm)
-Halve bloemkool
-3 aardappels
-8 Papadums
-200 ml kokosmelk
-2 eetlepels pataks tikka marsala curry
-200 gram basmatirijst
Kook de rijst in 8 minuten gaar. Bak de quorn met de helft van de courgette in stukjes. Kook de bloemkool roosjes en stukjes geschilde aardappel in ongeveer 5 minuten beetgaar.
Voeg twee eetlepels curry toe aan de quorn en doe de aardappel en bloemkool er bij. Roer de kokosmelk er door en laat een kwartier zachtjes koken.
Ondertussen de pappadums 40 sec per stuk in keukenpapier in de magnetron ( 1000 W), zodat ze lekker knapperig worden.
Voor de groente koekjes rasp je de wortel, kwart courgette en ui. Meng met de bloem en eieren en wat kruiden ( curry, koriander etc). Bak de koekjes in wat olie tot ze bruin zijn.
Serveer de curry met rijst, papadums en groentekoekjes.
risotto
Ingrediënten :
Voor 3 personen
-200 gram risottorijst
-1 ui
-100 gram champignons
-100 gram gemengde verse paddestoelen
-2 bouillon blokjes ( natuurwinkel)
-1liter kokend water
-100 gram parmezaanse kaas
-Peper en zout
-Klont roomboter
-Drupjes truffelolie (AH)
Snij de ui in kleine stukjes en bak glazig in een beetje olijfolie. Zet ondertussen de waterkoker aan met een liter water. Voeg de risotto rijst toe bij de ui en roer om tot de korrels glanzen.
Gooi een flinke scheut gekookt water en de twee bouillon blokjes toe en roer twee maal om. Voeg daarna de in stukken gesneden paddestoelen en champignons toe. Roer af en toe om. Als het water bijna is opgenomen door de rijst gooi je er telkens weer een nieuwe scheut bij. Regelmatig omroeren maar ook af en toe laten rusten. Dit doe je ongeveer 20 minuten lang tot de rijst beetgaar is. De rijst moet niet droog zijn, er moet genoeg vocht in zitten om het te laten vloeien in de pan.
Zet het vuur uit en roer de helft van de kaas en de roomboter er door. Maak af met peper en zout en eventueel een drupje truffelolie. Serveer direct met de rest van de parmezaanse kaas.