Pastagerechten

Pasta met pompoen

  • Ingrediënten:20111019-213356.jpg Voor 3 personen
    300 gram pasta
    Halve biologische pompoen (AH)
    2 tenen knoflook
    Doosje cherry tomaatjes
    1 rode ui
    2 eetlepels kaneel
    1 eetlepel chilipoeder
    Olijfolie
    100 gram verse parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden op de grill stand.
Was de pompoen en snij hem met schil in blokjes van twee centimeter. Snij de ui in grove stukken. Pel de knoflook en snij in drie stukken. Doe de pompoen, ui, knoflook en cherrytomaatjes in een grote ovenschaal of braadslee. Strooi de kruiden erover en druppel rijkelijk olijfolie erover. Doe de schaal boven in de oven. Regelmatig omscheppen en na 20 minuten is het klaar. Let op dat het niet verbrandt!
Kook de gv pasta in 10 minuten beetgaar. Rasp de parmezaanse kaas. Serveer de pasta met de pompoen en kaas erover.

Pasta met ricotta en rucola

Ingrediënten:

250 gram Pasta fusilli ( ik heb altijd de groene zakken van de Jumbo
2 tenen knoflook in plakjes
1 rode peper in kleine reepjes
2 handen rucola
1 flinke eetlepel ricotta
1 bakje cherrytomaatjes
Zout en peper

Kook de pasta volgens de verpakking.
Snij de peper en knoflook en bak kort aan in een beetje olie.
Giet de pasta af en meng de knoflook en peper er door. Voeg daarna ricotta, rucola en tomaatjes toe en roer door elkaar. Bestrooi met zout en peper en klaar!

Lasagne

Gebruik kwalitatief goede lasagnebladen, die je zelf lekker vindt bv. Lasagnebladen van Semper (ruttmans.nl).

  • Maak als volgt de saus:
  • Bak per persoon 100 gram rundergehakt rul en kruid met zout/peper en een beetje chilivlokjes;
  • Voeg de groenten gesneden toe die je graag wilt (of gebruik voorgesneden groenten: Italiaanse groenten, AH, voor 3 personen 600 gram);
  • Voeg zoveel gezeefde tomaten toe totdat het gehakt/groente mengsel goed onder staat;
  • Laat het geheel op een zacht vuurtje een uur pruttelen en vergeet niet af en toe te roeren.
  • Maak een bechamelsaus met glutenvrij bloem, boter en melk : voor een halve liter saus: 50 gram bloem, 50 gram boter en 500 ml melk. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Zodra de boter is gesmolten de bloem toevoegen. Roeren tot een flinke bal. Met beetjes de melk toevoegen, Als de melk door het boter/bloem mengsel is opgenomen de volgende scheut melk toevoegen. Mocht je toch klontjes krijgen dan kun je dit corrigeren met de (staaf)mixer
  • Bouw de lasagne op met bovenstaande.