Pastagerechten

Pasta met pompoen

  • IngrediĆ«nten:20111019-213356.jpg Voor 3 personen
    300 gram pasta
    Halve biologische pompoen (AH)
    2 tenen knoflook
    Doosje cherry tomaatjes
    1 rode ui
    2 eetlepels kaneel
    1 eetlepel chilipoeder
    Olijfolie
    100 gram verse parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden op de grill stand.
Was de pompoen en snij hem met schil in blokjes van twee centimeter. Snij de ui in grove stukken. Pel de knoflook en snij in drie stukken. Doe de pompoen, ui, knoflook en cherrytomaatjes in een grote ovenschaal of braadslee. Strooi de kruiden erover en druppel rijkelijk olijfolie erover. Doe de schaal boven in de oven. Regelmatig omscheppen en na 20 minuten is het klaar. Let op dat het niet verbrandt!
Kook de gv pasta in 10 minuten beetgaar. Rasp de parmezaanse kaas. Serveer de pasta met de pompoen en kaas erover.