Aardappelschilletjes
In een tijdschrift las ik dat je biologische aardappel schillen niet weg hoeft te gooien. Je kan ze bakken en heerlijk opknabbelen, een soort kruising tussen patat en chips. De kinderen vonden het ook heerlijk.
Schil de aardappels iets dikker dan normaal. Verhit een flinke laat kokosolie in een wok op hoog vuur. Bak de schillen tot ze goudbruin zijn, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met Himalaya zout.
.Gebakken aardappeltjes met portobello
Ingrediënten:
-Aardappels
-1 ui
-2 Portobello’s (grote paddestoelen)
-Geitenkaas met cranberry (jumbo)
Schil de aardappels en snij ze in plakjes. Kook ze 10 minuten en giet af. Bak de aardappels in ruim vloeibaar boter op hoog vuur. Keer regelmatig om en zorg dat ze lekker knapperig zijn. Voeg de laatste paar minuten een in kleine stukjes gesneden ui toe.
Haal de steeltjes uit de paddestoelen en verdeel de geitenkaas over de portobello’s. Zet ze in de oven op 250 graden. Als ze zacht en sappig zijn nog een paar minuten onder de grill.