Warme voorgerechten

Linzensoep met extra veel groenten

Ingrediënten:20130306-094923.jpg
1 ui, grof gehakt
1 rode paprika, in stukjes
1 wortel, in plakjes
1 courgette, in blokjes
1 teen knoflook, geperst
1/2 pompoen, geschild en in blokjes
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
200 gram rode linzen, gewassen
1 1/2 liter groentebouillon, glutenvrij van bv Zonnatura
400 gram gepelde hele tomaten uit blik
2 tl tomatenpuree
1 laurierblaadje
Zeezout en zwarte peper
Handje verse koriander

Verhit een scheutje olie in de pan en bak de pompoen 10 minuten op zacht vuur. Voeg de andere groenten toe en bak nog 5 minuten. Voeg knoflook, komijn en korianderpoeder toe en bak 1 minuut mee. Voeg de overige ingrediënten toe, bewaar de verse koriander. Laat de soep 20 minuten pruttelen tot de groenten zacht zijn. Verwijder het laurierblaadje en garneer met de koriander.