Warme nagerechten

Champignons in knoflookbeslag

Ingrediënten:
Voor 6 personen

175 gram besanmeel (kikkererwtenmeel, te koop bij de natuurwinkel)
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel bakpoeder
1 theelepel komijn
1 theelepel chilipoeder
2-3 deciliter water (beslag moet glad zijn)
2 teentjes knoflook geperst
1 kleine ui gesnipperd
Olie om te frituren (ik had zonnebloem olie)
500 gram champignons, in tweeën

Roer het meel, zout, bakpoeder, komijn en chilipoeder in een kom goed door elkaar. Voeg geleidelijk het water toe en maak al roerend een glad beslag.

Roer de knoflook en ui erdoor en laat 10 minuten staan. Vul een wokmet een flinke laag olie en verhit tot 180 graden. (stukje brood moet in 30 sec bruin zijn)

Roer de champignons door het beslag en frituur in porties ongeveer 2 minuten. Haal de champignons met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier