Stracciatella taart met espressosaus
- 1 liter stracciatellaijs
- 150 gram roomboter
- 2 el vloeibare honing
- 200 gram Liga eerste stap koeken
- 1 tablet chocolade extra puur 72%, fijngehakt
- 100 ml hete espressokoffie
- 1 el cacaopoeder
- springvorm (doorsnede 24 cm)
- bakpapier
Haal het ijs uit de vriezer. Bedek de bodem van de vorm met bakpapier. Smelt 100 gram boter met de honing in een steelpan. Maal de biscuit fijn en voeg toe. Bedek de bodem van de vorm met het mengsel. Zet de bodem ca. 10 minuten in de vriezer. Snijd of breek de bitterkoekjes in stukjes. Bedek de bodem van de vorm met de helft van het ijs. Verdeel de koekjes erover en bedek met de rest van het ijs. Zet ca. 40 minuten in de vriezer.
Doe de rest van de boter en de chocolade in een kom. Schenk de koffie erover en roer tot een gladde saus. Neem de taart uit de vriezer. Bestrooi met het cacaopoeder. Snijd in
punten. Serveer met de saus.
Pancakes met blauwe bessen
- Ingredienten:
- -3 eieren
- -250 gram hüttenkase
- -50 gram poedersuiker
- -1 zakje vanille suiker
- -¼ tl gemberpoeder
- -120 gram zelfrijzend bakmeel (Doves Farm)
- -snufje zout
- -150 gram blauwe bessen
- -50 gram boter
- -1 el ahornsiroop
Roer voor de zoete boter de boter romig met de ahornsiroop.
Klop de eieren, alle suiker, de huttenkase en de gember glad. Mix het bakmeel en het zout erdoor en roer tot een glad beslag. Schep de bessen er door. Verhit wat boter in een koekenpan en bak hierin van een volle lepel beslag pannenkoekjes aan beide kanten bruin. Serveer warm met de zoete boter en een beetje poedersuiker.
Je kan de gember weglaten en gewone stroop gebruiken als je daar van houdt.