Linzensoep met extra veel groenten
Ingrediënten:
1 ui, grof gehakt
1 rode paprika, in stukjes
1 wortel, in plakjes
1 courgette, in blokjes
1 teen knoflook, geperst
1/2 pompoen, geschild en in blokjes
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
200 gram rode linzen, gewassen
1 1/2 liter groentebouillon, glutenvrij van bv Zonnatura
400 gram gepelde hele tomaten uit blik
2 tl tomatenpuree
1 laurierblaadje
Zeezout en zwarte peper
Handje verse koriander
Verhit een scheutje olie in de pan en bak de pompoen 10 minuten op zacht vuur. Voeg de andere groenten toe en bak nog 5 minuten. Voeg knoflook, komijn en korianderpoeder toe en bak 1 minuut mee. Voeg de overige ingrediënten toe, bewaar de verse koriander. Laat de soep 20 minuten pruttelen tot de groenten zacht zijn. Verwijder het laurierblaadje en garneer met de koriander.
Mosterdsoep
- Ingrediënten:
1 liter gekookt water
200 gram houdbare slagroom of kookroom
Halve prei
2 eetlepels Groningse mosterd
2 eetlepels dijon mosterd
2 groentebouillon blokjes
Snij de prei in kleine reepjes en bak aan in een beetje boter ( niet bruin laten worden). Doe het water uit de waterkoker in de pan en doe de bouillon blokjes er bij. Ik gebruik die van zonnatura, verkrijgbaar bij de AH.
Breng aan de kook en voeg mosterd toe. Met een garde goed doorroeren tot alle mosterd is opgelost. Vijf minuutjes laten koken. Dan room toevoegen en weer verhitten, niet laten koken!