Over mij

Van glutenvrij naar glutenblij

Ik ben Kirsten en bij mij is 2 jaar geleden coeliakie vastgesteld. Onze dochter was erg ziek en ondervoed. Na meerdere onderzoeken zijn we doorgestuurd naar het Wilhelmina ziekenhuis in Assen. De kinderarts was er vrijwel onmiddellijk zeker van dat het Coeliakie was. De kinderarts heeft ons als ouders toen aangeraden beiden een bloedtest te laten doen waarbij men ging kijken of er sprake was van antistoffen. Bij mijn man was dat niet zo, bij mij wel.

Mijn dochter en ik zijn tegelijkertijd op dieet gegaan en na een week merkten we al verbetering. Mijn dochter had geen diarree meer en ik veel minder buikpijn. Na verloop van tijd kwam bij mijn dochter het spek weer op de billen en ik had wonder boven wonder veel minder last van mijn rug. Ik werd al 15 jaar geplaagd door ernstige rugpijn waardoor ik niet kon sporten en zelfs een tijd niet kon werken. Voor ons is het glutenvrije leven dus een uitkomst.

Helaas is glutenvrij eten nog best lastig. En dan ben ik ook nog vegetarier. Hoe verzin je het? Gelukkig hou ik van koken en leer ik steeds beter bakken. Om mezelf bezig te houden heb ik een 365 dagen project verzonnen (net als de film Julie en Julia). Mijn streven is 365 dagen heerlijk puur glutenvrij en vegetarisch te koken en te bakken. Weg met alle kant en klare sausjes en potjes, maar eerlijk en lekker vers eten. Daar gaat deze website over. Over mijn kookkunsten, nieuwe ontdekkingen en lekkere eettentjes. Ik hoop dat jullie en ikzelf niet te vergeten, veel plezier zullen beleven aan mijn dappere pogingen een echte keukenprinses te worden.

Wil je reageren of heb je een vraag? Je kunt via de website een reactie plaatsen 

26 gedachten over “Over mij

  1. Hallo Kirsten,
    ik weet sinds 3 mnd dat ik glutenvrij moet eten (ik was al vegetarisch en suikervrij) en vind jou initiatief erg prettig! Ik ga vast wat recepten proberen
    Ik ben, voor tips en ideeen, op jouw site gewezen door het Waldhaus in Winterberg waar ik elk jaar kom om te skieen. Ik kan me dan ook totaal niet vinden in het feit dat zij ongastvrij zouden reageren naar een vegetarische gast zoals jij schrijft. Ik blijf er erg graag komen want ik heb ze leren kennen als zeer gastvrij en als mensen voor wie slechts uitdagingen bestaan!

    groetjes finette

  2. Hey Lief,

    al vaker op je site gekeken maar nu eens wat uitgebreider. Echt super, al je recepten, je ervaringen en je tips. Wat een tijd en energie heb je erin gestoken en wat maak je veel mensen blij met al je mooie recepten. Tot vrijdag, dan ook maar weer een etentje plannen.

    x Sigrid

  3. Hoi Kirsten, bij mij is twee weken geleden coeliakie vastgesteld en zo kwam ik nu op je site terecht. Top zeg! Ik kom zelf uit Groningen en ben erg blij met al je recensies over restaurants en lunchrooms. Bedankt!

  4. Hoi Kirsten,
    Wat ben ik blij dat ik eindelijk iemand tegen kom die ook glutenvrij én vegetarisch is!! Ik wordt er echt nog niet blij van. Ik kom sowieso vit. D tekort. Andere vit. slik ik extra bij, je moet toch wat. Er lag een foldertje in Assen (waar ik woon) bij een Biowinkel/restaurant van jou!! Lukt het jou om eetbaar brood te bakken zelf? En variatie aan te brengen in de warme maaltijden. Ik ben de enige die vegetarisch en glutenvrij is bij ons en dat vind ik wel lastig. Geweldige site!!!

  5. Kwam via via op je site terecht; een leuk blog (met heerlijke recepten) over glutenvrij en veganistisch eten.

  6. Luna is ziek en we zitten nu achter OMA,s i pad.
    We wilden even de laatste appeltaart bekijken.
    Ziet er verrukkelijk uit.

    Groetjes Luna en Greetje.

    • Hallo tante Kirsten.
      Luna is ziek.
      We zitten nu achter oma,s i pad.
      We wilden nog even je laatste appeltaart zien.
      Ziet er verrukkelijk uit

      Groetjes Luna en greetje

  7. Hoi Kirsten, via het magazine ZonderMeer kwam ik op je site terecht, die heb ik met veel belangstelling bekeken. De energie spat ervan af, mooi!
    Onze firma Dutch Spices is nog jong en maakt allergeenvrije kruidenmixen (ook geschikt voor vegetariërs en veganisten) en we zijn altijd op zoek naar optimalisatie van recepturen en heerlijke recepten. Graag zou ik eens met je willen kennismaken en wie weet samenwerken. Ik verneem graag je reactie.

  8. Hoi Kirsten, ik kom toevallig op je website. Mijn man heeft coeliakie en inderdaad, combinatie glutenvrij en vegetarisch is een enorme uitdaging. Dus eten we kleine beetjes biologisch vlees afgewisseld met vegetarisch. In België kan ik bij Origino wel ideale afalfa balletjes kopen, ze zijn glutenvrij, vegetarisch en biologisch. Verder dan dat ben ik nog niet gekomen, want Quorn is nog steeds niet wijd verspreid en alle vleesvervangers zijn op basis van tarwe. We zoeken nog even verder… Groetjes Sophie

    • Hoi Sophie,
      Zoals je waarschijnlijk wel aan mijn recepten kunt zien eten wij niet veel vleesvervangers. Taifun heeft een aantal vegaburgers, te koop bij de Ekoplaza winkels. Bij de AH verkopen ze sinds kort ook fritata burgers met linzen. Ik hoop dat je er wat aan hebt en succes met je zoektocht!
      Groet Kirsten

  9. Lang geleden heb ik je website gelezen, maar toen stond er nog niet zo veel op.
    Nu blijf ik maar lezen…
    Herkenning, maar ook lekkere recepten en nieuwe tips.
    Vind je het goed als ik jouw website noem op mijn site?
    Groet, Mirjam

  10. Onwijs leuk idee,zo’n website.
    Hoop dat je het vol houd.
    Zal ook zeker zo nu en dan es binnen rollen hier.
    En ja,coeliakie is een heel vervelende ziekte met behoorlijk.vervelende a-sociale trekjes.
    Groetjes ellen

  11. Hoi Kirsten. Ik weet sinds een maand dat ik coeliakie heb. Waarschijnlijk heb ik het al heel lang, ben ik een van de vele bij wie het laat ontdekt is (ben 46 jaar) en ik ben ook vegetarier! Ik ben heel erg blij met je site en de vegetarische recepten! Op dit moment voel ik mij nog niet erg lekker om uitgebreid voor mezelf te koken, doe dit wel voor manlief en kids (geen coeliakie gelukkig). Ik ga wel graag gebruik maken van je recepten.
    Groeten Suzanne

  12. Wat een goede en aansprekende website heb je gemaakt. Ik word er inderdaad Blij van! Morgen laat ik hem aan mijn dochter Julia zien (5 jaar). Zij eet glutenvrij in ons gezin en ze wordt inderdaad altijd blij als mama weer iets nieuws voor haar heeft ontdekt! Veel succes en veel plezier tijdens de glutenvrije ontdekkingstocht!

  13. Hoi Kirsten,
    Wat een supermooie, leuke en nuttige website!!! Inie was hier vandaag en vertelde mij over deze website dus ik ben meteen maar even gaan kijken….
    Groetjes!

  14. Ik snap je verhaal van Bolletje niet, ik heb er lang voor gevochten om een glutenvrije beschuit op de markt te krijgen, en hij is er!!!!!Maar niet van Bolletje helaas.

  15. Leuke site, er lag een papiertje in Assen die heb ik mee genomen,altijd leuk nieuwe glutenvrije mensen te leren kennen.Top!!!

  16. Echt een geweldig mooie en leuke site! Heb hem vandaag al als tip aan een patientje van me doorgegeven! Keep up the good work!

    Saskia Carli, dietist WZA

  17. Bedankt voor de reacties. Ik vind het ook leuk om te horen of jullie recepten hebben uitgeprobeerd en of het bevallen is. En uiteraard tips voor lekker eettentjes!

  18. Wat heb je een ontzettend leuke website, graag zou ik met jou in contact komen om te brainstormen over een mogelijke samenwerking. over 3 weken komt onze magazine voor het eerst uit, misschien heb jij al een en het ander van gehoord? ZonderMeer magazine is de eeerste lifestyle magazine voor mensen met een voedselallergie/intolerantie.
    Lijkt het jou ook leuk om een mogelijke samenwerking met ons te bespreken, zou ik het bijZonder leuk vinden om van je te horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *