Over mij

Van glutenvrij naar glutenblij

Ik ben Kirsten en bij mij is 2 jaar geleden coeliakie vastgesteld. Onze dochter was erg ziek en ondervoed. Na meerdere onderzoeken zijn we doorgestuurd naar het Wilhelmina ziekenhuis in Assen. De kinderarts was er vrijwel onmiddellijk zeker van dat het Coeliakie was. De kinderarts heeft ons als ouders toen aangeraden beiden een bloedtest te laten doen waarbij men ging kijken of er sprake was van antistoffen. Bij mijn man was dat niet zo, bij mij wel.

Mijn dochter en ik zijn tegelijkertijd op dieet gegaan en na een week merkten we al verbetering. Mijn dochter had geen diarree meer en ik veel minder buikpijn. Na verloop van tijd kwam bij mijn dochter het spek weer op de billen en ik had wonder boven wonder veel minder last van mijn rug. Ik werd al 15 jaar geplaagd door ernstige rugpijn waardoor ik niet kon sporten en zelfs een tijd niet kon werken. Voor ons is het glutenvrije leven dus een uitkomst.

Helaas is glutenvrij eten nog best lastig. En dan ben ik ook nog vegetarier. Hoe verzin je het? Gelukkig hou ik van koken en leer ik steeds beter bakken. Om mezelf bezig te houden heb ik een 365 dagen project verzonnen (net als de film Julie en Julia). Mijn streven is 365 dagen heerlijk puur glutenvrij en vegetarisch te koken en te bakken. Weg met alle kant en klare sausjes en potjes, maar eerlijk en lekker vers eten. Daar gaat deze website over. Over mijn kookkunsten, nieuwe ontdekkingen en lekkere eettentjes. Ik hoop dat jullie en ikzelf niet te vergeten, veel plezier zullen beleven aan mijn dappere pogingen een echte keukenprinses te worden.

Wil je reageren of heb je een vraag? Je kunt via de website een reactie plaatsen 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.