Pilav van quinoa

Dit recept stond in de Allerhande en zag er erg smakelijk uit. Na de positieve ervaring met spinazie en rozijnen van gisteren leek dit een heerlijk snelle maaltijd.
Snel klaar was het zeker, maar ik was er ook al heel snel klaar mee. Wat een saai, smakeloos recept. Voor mensen die houden van eentonig en ietwat muffig eten is dit een aanrader. Enig voordeel was dat er weinig calorieën in zitten, kan ik straks zonder schuldgevoel een zak chips opentrekken.

Ingrediënten

200 gram quinoa (Lassie)
3 el rozijnen
1/2 paprika rood
4 el olijfolie
2 el pijnboompitten
1 bakje stukjes en des van quorn
1 rode ui, gesnipperd
1 zak spinazie (300 g)

Bereiden
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder boter of olie. Laat afkoelen op een bord. Verhit 2 el olie in een hapjespan op middel hoog vuur en bak de ui en paprika 10 min. Neem uit de pan. Verhit 2 el olie in dezelfde pan en bak de quorn in 5 min. knapperig. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de ui, paprika, rozijnen en spinazie in delen toe en bak nog 2 min. Voeg de quinoa toe en schep om tot de spinazie iets is geslonken. Breng op smaak met peper en zout en schep de pijnboompitten erdoor.
Hopelijk val je niet in slaap tijdens het eten!

20120703-204005.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.