Wel fijn om na een paar dagen weg gewoon weer thuis te kunnen koken en eten. Deze risotto was erg smakelijk, beetje jammer dat ik per ongeluk geitenkaas met honing had gekocht.
Ingrediƫnten:
Voor 4 personen
1 bakje basilicum, blaadjes in reepjes
1 teen knoflook, fijngesneden
1 citroen, schoongeboend
150 g zachte geitenkaas (bijv. Bettine Blanc 55+)
1 liter groentebouillon (bijv. van tablet)
300 g risottorijst
4 el olijfolie
2 aubergines, in blokjes van 1 x 1 cm
Bereiden
Verhit de olie in een pan. Bak de aubergine en knoflook 6 min. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Neem de risotto van het vuur.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg al de rasp, en het sap naar smaak, toe aan de risotto. Verkruimel de geitenkaas en meng met het basilicum en peper en zout door de risotto.