Deze curry hoor je te bereiden met kikkererwten, helaas had ik een verkeerd potje te pakken en werden het grote witte bonen je kan zelf extra groenten toevoegen zoals broccoli, bloemkool of courgette. De basis is simpel. De kruiden vereisen enige investering maar dan kun je vaak genieten van verschillende soorten curry’s.
Ingrediƫnten:
6 el plantaardige olie
2 uien in ringen
1 tl fijngehakte gemberwortel (potje AH)
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
1tl geperste knoflook
1 tl chilipoeder
2 verse groene Spaanse pepers
Blaadjes verse koriander
1,5 dl water
1 grote aardappel
400 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt
1 el citroensap
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uien. Zet het vuur laag en voeg gember, koriander, knoflook, chilipoeder en Spaanse pepers toe. Roerbak het geheel 2 minuten.
Roer het water er door.
Snijd de aardappel in blokjes en voeg samen met de kikkererwten toe. Laat het 7 minuten pruttelen met de deksel er op. Prik in de aardappels of ze gaar zijn. Besprenkel de curry met citroensap en strooi er wat koriander blaadjes overheen.