Gnocchi met gegrilde pompoen

Oké, ik geef het toe dit recept is niet helemaal nieuw. Ik vond de smaak zo lekker dat ik er al eens over heb geschreven in combinatie met pasta. Maar oorspronkelijk hoort dit gerecht met gnocchi, dus daarom nog een keer. Het is even wat werk om de gnocchi zelf te maken maar die is helaas niet glutenvrij te verkrijgen.

Ingrediënten:
750 gram aardappelen, ongeschild
Zout en peper
2 eidooiers, losgeroerd
35 gram roomboter
200 gram aardappelmeel (bioculinair bij Ekoplaza)

Borstel de aardappelen goed schoon en kook ze in een laagje water (zodat ze net niet allemaal onder staan). Controleer na 15 minuten of ze gaar zijn. Giet af en trek de velletjes er af als de aardappelen wat zijn afgekoeld.
Voeg de boter, eidooiers en een flinke snuf zout en peper toe en stamp de aardappelen tot een fijne puree. Meng er beetje bij beetje het aardappelmeel door. Kneed met je handen tot een deegbal en rol van een stukje deeg een sliert van een centimeter dik. Druk met de tanden van een vork de sliert een beetje in en snij af bij 1,5 cm. Zo maak je een tiental gnocchi’s en gooi ze in een pan met een flinke laag water. Na ongeveer twee minuten komen ze bovendrijven, laat ze nog een minuut drijven. Schep de gare gnocchi uit de pan en laat uitlekken in een vergiet. Herhaal deze stappen tot alle gnocchi gekookt zijn.
Serveer met de pompoen en tomaatjes.

Geroosterde pompoen
Ingrediënten:
1 flespompoen, in stukjes
250 gram cherry trostomaatjes
1 ui, in partjes
1 teentje knoflook, geperst
1 el kaneel
1 tl chilipeper
Olijfolie
50 gram versgeraspte pecorino

Verwarm de grill voor op 225 graden.
Doe de groenten in een grote ovenschaal. Bestrooi met de knoflook, kaneel en chilipeper. Sprenkel de olijfolie erover en schep om. Bak de pompoen in ongeveer 20 minuten in het midden van de oven gaar. Schep regelmatig om zodat de tomaatjes niet aanbranden. Bestrooi met de geraspte kaas.

20121002-210444.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.