Pasta met spinaziepesto

Het boek natural basics heb ik in de bieb geleend. Dit doe ik vaker omdat er maar weinig kookboeken zijn voor glutenvrije vegetariërs met vreemde allergieën. Dit boek vond ik wat chaotisch om te lezen (veel tekstkaders) maar dat kan ook aan mijn korte aandachtsboog liggen. Dit recept echter kon mijn aandacht zeker krijgen want ik vond het heerlijk! Zo simpel en zacht maar wel met een veelheid aan smaken. Probeer het een keer want dit is zoveel beter dan pesto uit een potje dat nog drie jaar houdbaar is. Gelukkig heb ik nog een restje pesto over voor morgen op brood!

Ingrediënten:
Voor 4 personen
500 gram glutenvrije pasta (welk merk je maar mag bekoren)
150 gram malse spinazie, gewassen
Handvol rucola, gewassen
2 teentjes knoflook (1 mag ook)
50 gram pijnboompitten
Zout
50 ml olijfolie
50 gram verse geraspte parmezaanse kaas of pecorino (als je geen koemelk verdraagt)
Zwarte peper uit de molen
1-2 tl balsamicoazijn
3 tomaten

Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking en giet af.
Verwijder grove steeltjes van de spinazie en rucola. Doe deze twee in de keukenmachine met de knoflook, pijnboompitten en voeg wat zout toe. Pureer in de machine en giet de olijfolie erbij plus voeg de kaas toe. Breng op smaak met peper, zout en balsamicoazijn. Laat nog even draaien in de keukenmachine.
Was de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Roer de tomaten door de pasta en serveer met een flinke schep pesto. Bestrooi met een beetje kaas.

20121002-212018.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.