Linzensalade met geroosterde zoete aardappel
- Ingrediënten:
1 blikje linzen, uitgelekt
Flinke hand witte druiven, gehalveerd
1/2e komkommer, in stukjes gesneden
100 gram feta, in blokjes
1/2 granaatappel
Dressing:
2 el olijfolie
1 el water
1 el citroensap of balsamico azijn
1 1/2 tl honing
Zout en peper
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een klein schaaltje. Dompel de granaatappel onder water en schep de pitjes er uit. De velletjes blijven drijven. Schep met een schuimspaan de velletjes van het water en zeef de pitjes. Verwarm de linzen in de magnetron. Meng de druiven met de komkommer, de feta en de granaatappelpitjes. Voeg als laatste de warme linzen toe waardoor de feta iets smelt.
Verwarm voor de zoete aardappels de oven voor op 200 graden. Snijd de aardappels in wigjes of reepjes en meng met olijfolie, paprikapoeder en een paar druppels citroensap. Bestrooi met zout en peper en bak in 25 minuten goudbruin.