Gebakken brie met frambozensaus

Vandaag voor groot gezelschap gekookt: ouders, schoonouders, schoonzus, zwager en kids. Ik had ook nog de gehele dag cursus systeemgericht werken dus weinig tijd. De oven ging aan voor aardappelballetjes. Deze serveerde ik in mijn nieuwe frietzakken van Riviera Maison. Daarnaast had ik geschrapte wortels en een salade. Ook nog wat witlof gewokt met honing en Italiaanse kruiden. In plaats van vlees had ik gebakken brie, voor mezelf geitenkaas met een zachte korst. Het was heel gezellig maar de brie moet wel heet geserveerd dus ik heb nog een hele tijd achter het fornuis gestaan. Niet zo heel geschikt voor grote groepen maar wel erg lekker.

Ingrediƫnten:
Voor twee personen

1 stuk brie voorverpakt
1 ei
Glutenvrije paneermeel
Frambozenjam
Halve liter olie

Snij de brie door de helft. Klop het ei los en strooi de paneermeel op een bord. Haal de brie eerst aan alle kanten door het ei en daarna door het paneermeel. Verhit de olie in een wok, als deze goed heet is frituur je de brie erin. Laat lichtbruin worden maar zorg ervoor dat de kaas er niet uitloopt. Verwarm de jam in de magnetron. Serveer de brie heet met de saus.

20111212-214238.jpg

20111212-214246.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.