Currylinzenburgers

Deze burgers zagen er op het plaatje in het kookboek van Julius Jaspers helemaal super uit. In mijn pannetje was het resultaat na anderhalf!! uur zweten zeer bedroevend. De rijst wilde niet gaar worden, koriander was spoorloos verdwenen en de burgers waren veel te nat. Hierbij dus het aangepaste recept, zoals het wel gaat slagen. Ik heb de burgers uiteindelijk door het paneermeel gehaald en de volgende dag waren ze een stuk stijver en beter hanteerbaar. De smaak was erg goed dus zeker de moeite waard. Bij voorkeur een dag eerder maken zodat het goed kan afkoelen.

Ingrediƫnten:
Voor 4 personen

1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
12 ml zonnebloemolie
1 eetlepel groene currypasta (boemboe van AH)
80 gram rijst
80 gram noten mix (cashew, pijnboompitten , amandelen, zonnebloempitten)
350 gram linzen uit blik
12 ml citroensap
Hamburger broodjes (ik had Procelli, waren vies en zoet. Liever DS4you van de Jumbo)
Rauwkost
Yoghurt of mayonaise
Flinke hand verse kruiden (bieslook, peterselie en basilicum)

Kook de rijst gaar en giet af. Fruit de ui en knoflook in de olie en laat niet bruin worden. Voeg de currypasta en rijst toe en bak nog een minuutje door. Laat afkoelen. Maal ondertussen de noten in de machine. Doe dit bij de rijst en roer goed door elkaar. Pureer de linzen en het citroensap in de keukenmachine tot een homogene massa en doe deze eveneens bij de rijst. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Vorm burgers en bewaar in de koelkast tot je ze gaat bakken.
Maal de kruiden in de keukenmachine en voeg yoghurt of mayonaise toe. Bak de burgers aan beide kanten bruin en knapperig. Serveer direct op een getoast broodje met een klodder saus.
Voor de kids had ik aardappelraampjes (AH) er bij, succes verzekerd!

20120112-210839.jpg

20120112-210856.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.