Geroosterde aardappels

Bij de AH lag een leuk bakje in het koelvak met aardappeltjes. Dat moest ik natuurlijk even uitproberen. Het smaakte heerlijk en natuurlijk ook te maken van losse aardappels. Hier zat een speciaal bakje bij wat eerst in de magnetron ging en daarna in de oven. Tot slot heb ik hem nog even onder de gril gezet maar toen smolt het plastic bakje, niet doen dus!

Ingrediƫnten:
Bakje aardappels met rode en gele kleine aardappels
2 takjes rozemarijn
3 eetlepels olijfolie
Zeezout
3 eetlepels mayonaise
10 stengels bieslook
5 blaadjes basilicum

Doe de aardappels 8 minuten in de magnetron op 700 watt. Verwarm de oven voor op 190 graden. Schenk de olijfolie over de aardappels en leg de takjes ertussen. Bestrooi met het zout. Zet 25 minuten in de oven en schep regelmatig om. Haal ze uit de oven als ze goudbruin en knapperig zijn.
Maak een sausje van de mayonaise met 1 eetlepel water. Snipper de bieslook en basilicum er door en maak af met zout en peper.

20120110-223036.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.