Geitenkaasfondue

Ik weer eens zin in een ouderwets avondje kaasfonduen. Best lastig als je (tijdelijk) geen koemelk mag. Ik maakte deze variant met sojamelk en geitenkaas. Hij was goed geslaagd maar iets zoet. Later zag ik pas dat er suiker in sojamelk zit, neem dus de ongezoete variant. Kies er groente, brood en rauwkost bij die je lekker vindt.

250 ml (soja)melk
1 pakje zachte geitenkaas van President
100 gram Feta van Dodoni
1 eetlepel maïzena
3 takjes tijm, alleen de blaadjes

Maak een papje van een eetlepel melk en een eetlepel maïzena. Verwarm de melk tot hij heet is maar nog niet kookt. Voeg de kruiden, de geitenkaas en feta toe en roer met een garde tot alle kaas gesmolten is. Voeg het maïzena papje toe en roer nog goed door tot het een dikke saus is. Serveer met gv ciabatta van Schaer en kruidenboter (100 gram roomboter, handje bieslook, 2 tenen knoflook, handje basilicum, peper en zout in de keukenmachine).

Bij de fondue:
Cherrytomaatjes
Plakjes komkommer
Olijven
Reepjes paprika
Gekookte aardappeltjes
Kort gestoomde broccoli
Druiven

20120109-201251.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.