Laatst had ik een recept van toad-in-the-hole en dat was een groot succes. Vandaar vandaag een zelfbedachte variatie. Helaas wa het in mijn hoofd iets lekkerder dan in het echt, een beetje flauw en Hollands van smaak. Als je erg van prei houdt vindt je het vast heerlijk, ik ben niet zo’n liefhebber. Gelukkig vond mijn man het heerlijk, toch niet voor niets zoveel moeite.
Ingrediƫnten:
100 gram Schaer mehl
200 ml melk
2 eieren
2 el grove mosterd
2 el olie
1 prei in ringen
1 bakje champignons in vieren
1 bakje quorn stukjes
10 stengels bieslook gehakt
1 handje basilicum gehakt
2 teentjes knoflook geperst
Twee bosuitjes in ringetjes
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de olie in een ovenschaal en zet 10 minuten in de oven.
Doe de meel in een kom. Voeg melk, ei en mosterd toe en mix tot een dun beslag. Bak de groente, knoflook en quorn kort op hoog vuur. En voeg de kruiden na 5 minuten toe. Maak af met peper en zout. Schenk het beslag in het midden van de ovenschaal in de hete olie. Doe de groente in de ovenschaal en bak 30 minuten in de oven.