De scones had ik ’s ochtends al gebakken maar bleven lekker knapperig. De groente was heerlijk, aan quinoa zit niet zoveel smaak dus veel kruiden en flink peper en zout erdoor. Al met al een heerlijk winters maaltje passend bij regen en storm.
Ingrediƫnten:
Voor 3 personen
Halve pompoen
1 bakje gemengde paddestoelen
2 rode uien
2 teentjes knoflook
1 el oregano
Olijfolie
200 gram quinoa
2 bosuitjes
Handje verse munt blaadjes
10 stengels bieslook
Scones:
30 gram boter
1 kleine ui, fijngehakt
250 gram gv zelfrijzend bakmeel (doves farm) gezeefd
Snufje zout
50 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
1,25 dl melk
1,25 dl water
Paprikapoeder
Zet de oven op 200 graden en de gril stand. Snij de pompoen in schijven, haal de schil er af en snij in grove stukken. Snij de ui in plakken en de paddestoelen door de helft. Doe samen met de geperste knoflook en oregano in een ovenschaal en besprenkel royaal met olijfolie, zet 15 tot 20 minuten in het midden van de oven tot de pompoen zacht is. Regelmatig omscheppen en pas op voor verbranden. Bereid de quinoa ondertussen volgens de verpakking. Doe wat olie in een pan met een eetlepel paprikapoeder. Bak de quinoa in de pan tot het rul is. Roer 3/4 van de kruiden erdoor en bestrooi met peper en zout. Serveer met de pompoen en strooi de rest van de kruiden er over.
Verwarm voor de scones de oven voor op 210 graden. Smelt de boter en bak de uitjes glazig. Meng bloem, zout en kaas in een kom. Voeg ui en het water en de melk toe en meng met een mes tot een licht deeg. Kneed het deeg kort met de handen en maak bolletjes van het deeg. Leg ze op een siliconenvel en druk ze tot ongeveer 2 cm plat. Bestrooi met paprikapoeder en bak in 10 tot 15 minuten goudbruin.