Na twee dagen niet echt tevreden zijn over mijn kooksels nu weer een heerlijk gerecht. Het ziet er ook nog eens spectaculair uit dus leuk als je gasten krijgt. Er zit wel voor 7 euro aan bladerdeeg in maar dan heb je ook echt wat. Variƫren met groente kan natuurlijk altijd! Kleine Wies van anderhalf heeft geholpen met koken door alle prei ringetjes uit elkaar te plukken.
Ingrediƫnten:
Voor 4 personen
2 doosjes millefoglie bladerdeeg van DS4you
1 ei, geklopt
2 el roomboter
1 stengel prei
2 teentjes knoflook
1 rode en 1 gele paprika in reepjes
50 gram champignons
Blikje asperges
2 el mehl van Schaer
10 el groentebouillon
6 el (soja) melk
1 el oregano
Zout en peper
Laat het bladerdeeg ’s middags ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een pan en roerbak de prei en knoflook 2 minuten. Voeg de andere groenten toe en bak nog eens 4 minuten. Voeg de mehl toe en verhit 1 minuut. Voeg de bouillon en melk toe, breng het aan de kook en laat indikken. Voeg naar smaak oregano, zout en peper toe. Leg een plak bladerdeeg op bakpapier op een bakplaat . Schep de vulling op het deeg en laat rondom 1 cm vrij. Strijk ei op de randen en leg de andere plak er op. Druk de randjes goed aan. Snij het bladerdeeg schuin in voor een mooi effect. Strijk ook ei over de bovenkant voor een mooi glanzend kleurtje. Bak de strudel ongeveer 30 minuten in de oven.