Ik geef eerlijk toe dat ik mijn kindje glutenblij de afgelopen week ernstig heb verwaarloosd. Dit kwam voornamelijk omdat we zoveel leuke dingen hebben gedaan. Er volgen nu een aantal makkelijke recepten waarvan de ingrediënten makkelijk houdbaar zijn of restjes waren uit de koelkast. Maar deze maaltijden hebben ons desalniettemin heerlijk gesmaakt.
Ingrediënten:
Voor 4 personen
1 pak rijstmihoen (supermarkt)
Halve fles pompoen
Halve witte kool
1 halve prei
Bakje champignons
2 eieren
Wokolie
Sojasaus
Sesamolie
Kokosrasp
Bakje (paars) pindasaus met uitjes (AH)
Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de pompoen in blokjes en de kool in reepjes. Verwarm een flinke scheut wokolie in een wok en bak de pompoen en kook op hoog vuur. Voeg na 5 minuten ringetjes prei en plakjes champignons toe. Bak nog 5 minuten. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren er in. Bak ze in de wok totdat de eieren gestold zijn. Breng de groenteschotel op smaak met sojasaus, sesamolie en kokosrasp. Serveer met een beetje pindasaus en de mihoen. Voor de kinderen lekker met kroepoek ( AH).