Dit recept wilde ik al een aantal dagen maken maar er kwam steeds iets tussen. Voordeel is dat je de ingrediënten gerust een weekje kan laten liggen. Ik heb wat extra kruiden toegevoegd om het wat meer pit te geven.
Israëlische eierschotel
4 pers, bereiden 25 min
Ingrediënten
1 zak paprikamix (3 stuks groen en rood en geel), in reepjes
4 eieren
1 bakje cherry tomaten (250 g), gehalveerd
250 gram quinoa
1 blik tomatenblokjes (400 g)
2 uien, in ringen
3 el olijfolie
1 rode peper, in dunne reepjes
1 teentje knoflook
Handje basilicum
Eetlepel munt
Bereiden
1. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui in 5 min. goudbruin. Voeg de rode peper, knoflook en de paprika toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en kook 10 min. met de deksel op de pan en op laag vuur. Breng op smaak met de kruiden en peper en zout. 2. Bereid ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. 3. Voeg de cherry tomaten toe aan de groentesaus, schep om en breek de eieren boven de pan. Doe de deksel op de pan en laat de eieren in ca. 5 min. stollen. Serveer met de quinoa.