Van risotto wordt ik altijd blij. Deze was erg simpel en lekker! Met een frisse salade er bij echt een luxe maaltje.
Ingrediƫnten:
Voor drie personen
200 gram risottorijst
1 liter hete groentebouillon
1 bakje champignons in plakjes
1 bakje cantharellen in stukken
2 sjalotjes in snippers
100 gram pecorino
Blokje roomboter
Zakje sla met kruiden
Handje druiven
Half stukje Bettine geitenkaas met cranberries
1 el mosterd
1 el honing
3 el mayonaise
1 el water
Bak de sjalotjes in olijfolie glazig. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut. Voeg een flinke scheut bouillon toe. Als het vocht is opgenomen telkens weer een nieuwe scheut toevoegen tot de rijst na ongeveer 20 minuten gaar is. Voeg van het vuur af de helft van de geraspte kaas toe en de roomboter. Goed doorroeren en bestrooien met zout en peper en de rest van de kaas.
Voor de salade maak je een dressing van mayonaise, mosterd, honing en water. Doe de druiven en geitenkaas in een schaal met de salade. Meng de dressing er doorheen. Serveer met de risotto.