Ik ben geen groot fan van doperwten aangezien ik ze nog nooit vers heb gehad. Groente uit de diepvries of een potje vind ik vaak vies, maar van deze risotto hebben we gesmuld. Dit recept komt uit de Vrouw (bijlage van de Telegraaf), ik zag later pas dat er nog een avocado door heen moest op het einde.
Ingrediƫnten:
1 liter groentebouillon (blokje AH)
2 teentjes knoflook
1 ui
2 bosuitjes
300 gram risottorijst
1 courgette
200 gram diepvrieserwten
100 gram geraspte pecorino
Klontje roomboter
Snipper de ui en het knoflook fijn. Bak glazig in een beetje olie. Voeg de rijst toe en bak even mee. Voeg dan een scheut bouillon toe en de courgette in blokjes. Als het water is opgenomen nog een scheut toevoegen samen met de erwten en bosui in reepjes. Giet onder regelmatig roeren beetje bij beetje de bouillon toe tot de rijst gaar is. Haal de risotto van het vuur, roer de helft van de pecorino en de boter er door. Strooi voor het serveren de rest van de pecorino erover.