Portobello’s met gestoomde groenten

Als je verschillende soorten groenten wil eten is stomen ideaal. Het neemt elkaars smaak niet aan en de groenten houden een fris kleurtje. Ik heb een ijzeren stoommandje en die plaats ik in een pan met een laagje water. Even 10 minuutjes stomen, mmm.

Ingrediƫnten:
Roosjes bloemkool
Sperziebonen gepunt
Krieltjes in schijfjes
1 rode ui
2 portobello’s
1 stukje zachte geitenkaas met cranberries

Verwarm de oven voor op 225 graden. Vul de paddestoelen met de geitenkaas. Eerst 15 in de oven en dan nog 10 minuten onder de grill.
Stoom de groenten net gaar en laat even nagaren in het mandje met de deksel op de pan.
Bak de aardappeltjes in hete olie. Voeg al ze bruin zijn de ui in ringen gesneden toe en bak nog vijf minuten mee. Serveer met mayonaise met peterselie en bieslook.

20120223-221840.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.