Dit recept is nu al favoriet! Lekker vers, elke keer variëren en supersnel klaar! Ik had er cherrytomaatjes op wat de pizza een beetje zompig maakte. Het originele recept was met chorizo, ik probeer het de volgende keer met champignons, courgette, aubergine etc….
Ingrediënten:
Voor 1 volwassene en 2 kinderen
1 kop zelfrijzend bakmeel (Doves Farm via glutenvrijemarkt.com)
1/2 kop lauw water
1/2 blikje tomatenblokjes
Basilicum
Bol buffelmozzarella
Stukje pecorino
Bakje cherrytomaatjes
1/4 rode peper
Zakje rucola
Halve citroen
Olijfolie
Peper
Zout
Rode wijn azijn
1 teen knoflook
Doe het meel met het water in de keukenmachine en mix het met de deeghaken een paar minuten. Strooi wat bloem op je aanrechtblad en je handen. Pak het deeg in je handen en maak er een bal van. Rol het op het aanrecht uit met een deegroller. Zet een grote pan op hoog vuur en besprenkel met olijfolie. Leg de pizza in de pan, lukt dit niet in een geheel maak dan weer een bol en druk het uit in de pan. Ondertussen doe je de tomatenblokjes, handje basilicum, halve teen en knoflook in de keukenmachine en hak fijn tot een saus. Schenk de saus op de pizza bodem. Trek de mozzarella in stukken en verdeel over de pizza. Bestrooi met versgeraspte pecorino. Leg er een paar gehalveerde cherrytomaatjes op.
Laat 5 minuutjes staan op laag vuur. Zet dan de pan (moet ovenbestendig zijn) nog 5 minuten onder de hete grill. Maak een salade van de rest van de cherrytomaatjes. Knijp ze fijn in een schaal. Snij de peper in fijne reepjes. Voeg een halve teen knoflook toe. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met olijfolie en rode wijn azijn. Scheur er wat basilicumblaadjes overheen.
Maak de rucola aan met citroensap, olijfolie en peper en zout. Serveer met de pizza.