Ik wilde een cake bakken om met de kinderen te versieren. Ik had nog allerlei restjes meel en suiker in de kast. Het resultaat was een heerlijke cake. Ik had weer zoveel gebakken dat ik hem heb ingevroren en een paar dagen later heb ontdooid. Samen met nichtje Lieke, neefje Tom, buurjongetje Sem en Suze hebben we hem mooi versierd met dino’s en dierentuindieren. Wat een smulfeest, volgende keer nog even leren hoe ik glutenvrije botercrème maak, zodat de fondant blijft plakken.
Ingrediënten:
200 gram roomboter
100 gram rietsuiker
100 gram poedersuiker
2 zakjes vanillesuiker
75 gram ketan meel
25 gram rijstmeel
100 gram mehl Schaer
4 eieren
2 theelepels bakpoeder
Verwarm de oven voor op 160 graden. Mix de boter met het suiker en voeg een voor een de eieren toe. Mix goed door en voeg het meel en de bakpoeder toe. Doe het deeg in het bakblik en bak in de oven. Controleer of de cake gaar is door er in te prikken met een coktailprikker. Als hij er schoon uitkomt is de cake gaar.