Auberginelasagne

Ik zat al twee weken tegen dit gerecht aan te hikken, het leek me veel werk. Inmiddels was ik een verrotte aubergine verder en nog steeds vastberaden om het te koken. En wat was ik blij toen ik vandaag de lasagne proefde! Wat een smaak explosie, volgens mijn man was het net of we in Milaan waren. Zeker proberen dus, ook lekker te combineren met pasta of sla.

uit het kookboek van Amber Alberda
Ingrediƫnten:
1 aubergine
2 teentjes knoflook
1 blik gepelde tomaten
1 blikje tomatenpuree
2 handenvol verse basilicum
Snufje kaneel
100 gram geraspte pecorino
1 bol buffelmozzarella

Snij de aubergine in de lengte (met een kaasschaaf) in plakken. Bestrooi elke plak met zout en stapel ze op elkaar. Leg er een ovenschaal op die je verzwaard met een fles olijfolie of pak rijst. Laat 1 uur staan en giet het vocht af. Spoel de plakken af onder de kraan en dep droog met keukenpapier.
Verwarm een beetje olijfolie in een pan en fruit de knoflook 1 minuut op zacht vuur. Doe het blik tomaten, tomatenpuree en basilicum er bij en laat zachtjes doorkoken. Breng op smaak met zout en peper en kaneel. Bak in een koekenpan in een beetje olijfolie de aubergines aan beide kanten. Vul de bodem van een ovenschaal met een laagje tomatensaus. Leg de helft van de aubergine er op en bestrooi met pecorino. Vervolgens weer een laagje tomatensaus en aubergine. Maak af met saus, pecorino en de mozzarella in plakken. Bak in 20 minuten gaar en zet dan nog 5 minuten onder de gril. Lekker met gebakken aardappeltjes.

20120312-212631.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.