Noedelsoep met paksoi en ei

De Allerhande stond in het teken van rijst en noedels dus deze week maar eens uitproberen. Deze soep was lekker en voedzaam. Niet zo uitgesproken als de andere noedelsoep op mijn website maar de kinderen vonden deze wel eg lekker.

Ingrediƫnten:
Voor twee volwassenen en twee kids
4 eieren
2 el wokolie
1 teen knoflook, geperst
1 ui in ringen
1 tl sambal
2 groentebouillon tabletten (zonnatura)
200 gram mihoen
1 blikje bamboescheuten
1/2 struik paksoi, in repen
1/2 bakje koriander
2 el seroendeng

Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water, pel de eieren en snij in vieren. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook, ui en sambal op laag vuur. Voeg 1 liter water toe en de bouillonblokjes. Breng aan de kook en voeg de mihoen toe. Laat 4 minuten koken en voeg de bamboescheuten en paksoi toe. Laat nog 2 minuten koken en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de kommen, leg in elke kom een ei. Bestrooi met koriander en seroendeng.

20120313-212842.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *