Bietensalade, pittige portobello en gegrilde aardappels

Weer een heerlijke combi uit het boek 30 minute meals van Jamie Oliver. Ik had rode aardappeltjes in de schil gestoomd, een kant en klaar zakje van de AH. De bieten had ik vers maar wel gekookt gekocht, uit de koeling bij de AH. De portobello’s heb ik gevuld met Goudse kaas maar het kan ook met cheddar. De bietensalade kan ook met feta in plaats van zachte geitenkaas. Hoe dan ook, een heerlijke maaltijd. De bietjes vielen ook in de smaak bij de kinderen, ze waren lekker zoet.

Ingrediƫnten:
2 gekookte rode bieten, ontveld
2 el balsamico azijn
2 el olijfolie extra vierge
1 limoen
Bosje blad peterselie
1/2 pakje geitenkaas, Bettina
2 portobello’s
1 teen knoflook
1/4 verse Spaanse peper
Dikke plakken Goudse kaas
Zakje aardappels
1 rode ui
Takjes oregano en rozemarijn

Zet de oven op de hoogste stand om voor te verwarmen.
Rasp de bieten in de keukenmachine. Doe het in een schaal en schenk er balsamico azijn en olijfolie over. Pers het sap van een halve limoen er over uit. Hak de peterselie fijn en roer door de bietjes, maak af met peper en zout. Brokkel de geitenkaas er over en bestrooi met nog wat blaadjes peterselie.
Stoom de aardappeltjes volgens de verpakking gaar. Laat een beetje afkoelen en snij door de helft. Leg de aardappeltjes in een ovenschaal met de kruiden en bestrooi met peper en zout. Snij de ui in ringen en leg die er tussen. Besprenkel met olijfolie en zet in de oven. Na een kwartier zet je ze nog 5 minuten onder de hete gril tot ze lekker knapperig zijn.
Snij de steeltjes uit de portobello’s en leg ze met de opening naar boven in een kleine ovenschaal. Pers een halve teen knoflook over elke paddestoel. Hak de Spaanse peper en peterselie fijn en doe in de portobello’s. Besprenkel met de halve limoen en royaal met olijfolie. Lag op elke paddestoel een stuk kaas. Laat ook met de aardappels eerst een kwartier warm worden in de oven en dan nog 5 minuten onder de hete gril. Smullen maar!

20120314-205939.jpg

20120314-205946.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.