Grootmoeders gehakttaart

Deze taart had een hoog Margriet gehalte, geen hippe ingrediënten maar oude vertrouwde smaken. En af en toe is dat best heel lekker. Ik kreeg flashbacks van kamperen met twee gaspitjes. We aten dan macaroni met gehakt, champignon, ui en paprika, mmmm.
Voor een beetje pit had ik er een theelepeltje harissa in gedaan. Pas op want dit is echt scherp dus niet uitschieten!

Ingrediënten:
1 pak millefoglie bladerdeeg van DS (Jumbo)
1 bakje champignons
3 uien
1/2 rode paprika
1 bakje vega gehakt (tofu AH)
Zakje geraspte geitenkaas
Theelepel harissa (wereldwinkel)
2 eieren, geklopt

Ontdooi het bladerdeeg een paar uur van te voren.
Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een ovenschaal of springvorm in met olie. Snijd de uien en paprika in kleine stukjes en de champignons in plakjes.
Verhit olie in een koekenpan en bak het gehakt met de uien en paprika. Voeg de champignon toe en peper, zout en harissa.
Leg het bladerdeeg in de ovenschaal en snij overtollige randjes af. Verdeel het gehaktmengsel over het bladerdeeg en giet de eieren erover. Strooi de geraspte kaas erover en bak 45 minuten in de oven.

20120317-204917.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.