Vegetarische tjaptjoi

Vandaag is mijn eerste column verschenen in het blad ZonderMeer. Dit is een glossy voor mensen met een voedselallergie of intolerantie. Je kan het kopen bij de Jumbo of lid worden via de website.
Nadat ik heel stoer met het blaadje bij de buurvrouw ben langs ben gegaan, toch maar weer heel gewoon de keuken in gekropen. Vandaag stond de vega tjaptjoi op het menu. Ik kon er weinig tjaptoi in ontdekken maar het was wel lekker. Vooral de witte rijst met erwten en roerei was voor de kinderen een uitkomst. Vandaag weer boodschappen gedaan en het menu voor de week uitgezocht. Het is elke keer weer een uitdaging om een gevarieerd menu uit te denken, maar het lukt aardig al zeg ik het zelf.

Ingrediƫnten

2 eieren
1 zak champignon roerbakmix (400 g)
150 g tuinerwten (pak 450 g, diepvries)
1/2 stronk paksoi
300 g witte rijst (pak 400 g)
1 bakje stukjes en des (quorn)
100 ml zoete chilisaus (AH)
1 tl gember
1 teen knoflook

Bereiden
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met de bevroren tuinerwten. Laat met de deksel op de pan staan. 2. Verhit 2 el olie in een wok en bak de roerbakmix 4 min. op hoog vuur. Voeg de stukjes toe en bak 2 min. mee. Doe de paksoi en erbij en houd op laag vuur warm. Pers de knoflook er boven uit en voeg de gember en chilisaus toe 3. Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Bak de rijst 1 min. Breek de eieren erboven en schep 3 min. door, zodat het goed mengt en het ei gaar wordt. Serveer met het groentemengsel.
recept van ah.nl

20120317-204857.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.