Vandaag weer een recept afgeleid van de Allerhande. Echt een lekker gezond en snel recept. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor een aparte smaak. Onze kinderen zijn echt dol op pasta dus dat eten we elke week. Dan is het best lastig steeds een nieuwe variatie te bedenken. In dit gerecht horen origineel spekjes wat ik heb vervangen door de kaas. Als je niet koemelkvrij hoeft kun je crème fraiche en parmezaanse kaas gebruiken.
Ingrediënten
300 glutenvrije pasta
1 pakje soja slagroom
3 takjes verse oregano, alleen blaadjes
1 teen knoflook, fijngesneden
1 bakje kastanjechampignons (250 g), gehalveerd
75 gram geraspte pecorino
4 el olijfolie
400 g witlof
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de knoflook, champignons en oregano Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte in vieren. Verwijder de harde kern. Voeg het witlof toe aan de champignons en roerbak 2 min. Doe de soja slagroom erbij en verwarm op laag vuur tot de saus indikt. Breng op smaak met peper en zout. Schep het witlofmengsel over de pasta. Lekker met fijngesneden peterselie.