Pannenkoek met champignons in roomsaus

Mijn meiden zouden het liefst elke dag pannenkoeken eten. Als ik alleen met ze eet wil ik nog wel eens met mijn hand over mijn hart strijken. Zelf vind ik er niet zoveel aan maar deze variant was erg lekker. Het vulde ook goed waardoor ik aan 1 pannenkoek met appel er bij genoeg had. Dit in tegenstelling tot mijn monstertjes want die wilden na 4! pannenkoeken elk nog wel een toetje.

Ingrediƫnten:
Voor 10 pannenkoeken
220 gram meel Schaer
4 eieren
4 el gesmolten boter
500 ml (soja) melk
Snufje zout
Voor de vulling:
Voor 1 persoon
Half bakje champignons in plakjes
Kwart prei in ringen
Teentje knoflook geperst
Scheutjes (soja)room
Geraspte kaas (optioneel)
Peterselie en bieslook

Meng het meel, zout, boter en licht geklopte eieren door elkaar. Voeg langzaam de melk toe en mix alles goed door elkaar. Verhit een beetje olie in de pan en bak de pannenkoeken.
Doe een beetje beslag in de pan en bestrooi met kaas. Draai om en bak kort. Haal de pannenkoek uit de pan en verhit weer een scheutje olie in de pan. Bak de champignons, knoflook en prei kort. Voeg de room toe en laat een beetje indikken. Roer de kruiden er door en breng op smaak met zout en peper. Vul de pannenkoek met het champignon mengsel.

20120326-145923.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.