Manlief is voor het werk twee dagen naar Den Haag dus dan eten we ons lievelingskostje: pasta! Portobello’s had ik nog nooit gebakken maar waren zeker de moeite waard, ze smaakten lekker vlezig. Verder een supermakkelijk recept met alleen simpele ingrediënten. De smaak was in ieder geval heerlijk.
Ingrediënten:
200 gram pasta
2 teentjes knoflook
1 u in stukjes
3 portobello’s in plakken
400 gram verse spinazie
2 el pijnboompitten
Scheutje droge witte wijn (rosé kan ook)
Plakjes pecorino
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en laat uitlekken. Verhit in een wik wat olie en bak de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de paddestoelen toe en roer twee minuten op een middelhoog vuur. Zet het vuur lager, voeg de spinazie toe en roer tot deze geslonken is. Roer de pijnboompitten en de wijn erdoor. Breng op smaak met peper en zout en laat een minuutje pruttelen. Schep de saus op de pasta en garneer met de pecorino schaafsels.