Spinazietaart met kikkererwten en rozijnen

Deze taart was erg lekker, voedzaam en zeer geschikt voor kinderen. Wij hebben er van gesmuld!

Ingrediënten:

3/4 plak apetina feta kaas, in blokjes
1 el sesamzaad
75 g rozijnen
1 handje pijnboompitten
1 zak spinazie (a 300 g)
4 eieren, losgeklopt
1 pakje DS4you bladerdeeg (Jumbo diepvries), ontdooid
1 blikje kikkererwten (310 g), uitgelekt

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder boter of olie. Laat afkoelen op een bord. Roerbak de spinazie 2 min. en laat uitlekken in een vergiet. Duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Meng in een schaal met de pijnboompitten, eieren, rozijnen, kikkererwten, kaas en peper en zout naar smaak.
Bekleed een ovenschaal met de bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem. Verdeel het spinaziemengsel erover. Bestrooi met het sesamzaad. Bak de taart in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

20120703-201827.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.