Poffertjes maak ik meestal gewoon met pannenkoekbeslag, welke ik dan op voorraad had. Deze keer heb ik speciaal opgezocht wat een origineel recept is voor poffertjes. Het beslag was wat steviger dus je kan iets meer melk toevoegen. De poffertjes waren wel erg lekker knapperig dus zeker een aanrader! Lekker met aardbeien en frambozen uit de tuin.
Ingrediƫnten:
65 gram zachte roomboter
100 gram suiker
185 gram zelfrijzend bakmeel (Doves Farm via internet)
2 grote eieren
200 ml melk
Alles behalve de bakmeel was biologisch dus ook een beetje gezond (klein beetje dan).
Voeg de boter en het suiker samen en meng het tot een egaal beslag. Vervolgens voeg je al roerend de eieren toe. Meng de bloem samen met wat zout en de melk door het beslag heen. Doe dit voorzichtig zodat er geen klonten ontstaan. Smeer wat boter of olie door alle holletjes van de poffertjespan. Vul de holletjes van de poffertjes pan voorzichtig met het beslag, dit gaat prima met een eetlepel. Als de bovenkant van de poffertjes niet meer vloeibaar is, kun je de poffertjes met een klein vorkje omdraaien. Bestrooi de poffertjes vervolgens met wat poedersuiker en giet er wat stroop bij.