Dit recept komt van de AH. Voor de kinderen had ik het gecombineerd met rijst, dadels, rozijnen en gebakken banaan. We vonden het allevier erg lekker, en erg makkelijk te maken. Voor ons had ik er amaranth bij gemaakt, het smaakt een beetje gronderig maar de combi was erg goed.
Ingrediƫnten
1 aubergine, in blokjes
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
2 rode uien, in ringen
1 theelepel kaneel
2 theelepels chilipoeder
1/2 zakje verse munt (a 15 g), in reepjes
1 blik kikkererwten (400 g)
3 tomaten, in partjes
3 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 courgette, in blokjes
1 bakbanaan
100 gram amaranth (natuurwinkel)
Bereiden
Kook de amaranth volgens de aanwijzing op de verpakking.
In een wok olie verhitten. Ui, courgette, aubergine, tomaat, alle specerijen en 1 tl zout erdoor scheppen. Groenten afgedekt op zacht vuur in 20 min. zachtjes gaarstoven. Af en toe omscheppen. In zeef kikkererwten afspoelen onder koud stromend water en goed laten uitlekken. Kikkererwten door groenten scheppen en 10 min. zachtjes meestoven. Op smaak brengen met zout en peper. Munt erover strooien. Serveren met de amarant.
De bakbanaan snijd je in schuine plakjes. Verhit wat zonnebloem olie in een pan en bak de banaan aan beide kanten bruin. Bestrooi met een beetje poedersuiker.